Native Video – HEP ELEN

Project Description

ZADATAK:

Na informativan i zabavan način predstaviti mrežu punionica električnih vozila ELEN u Hrvatskoj.
Podići svjesnost o električnim vozilima, potaknuti na „zeleno“ razmišljanje te razbiti predrasude koje postoje na tržištu.

IZAZOV:

U Hrvatskoj se na ulicama nalazi još uvijek malen broj električnih vozila. Zbog manjka poticaja, početna investicija je skuplja nego kod klasičnih vozila. Osim toga, tržište ima brojne zablude i nije potpuno upoznato sa prednostima i/ili načinima korištenja električnih vozila.

RJEŠENJE:

U suradnji s klijentom i Novom TV, osmislili smo i producirali seriju zabavnih i informativnih videa koji educiraju i osvještavaju gledatelje. Native video bio je najbolji format putem kojeg smo istovremeno gledatelje mogli zabaviti, ali ne opteretiti, a putem kojeg smo uspjeli prenijeti poruku koju smo htjeli.

Glavni komunikacijski kanal bile su Facebook stranice u sklopu news portala Dnevnik.hr. Video je kraćeg formata sa prilagođenim temama kako bi ih publika lakše razumjela, a pritom naučila nešto novo i zanimljivo.

Teme poput Franjo vs. Matej (predstavnik klasičnih automobila i “mladi Tesla“), rješavanje najčešćih zabluda oko električnih vozila (da, s njime možete putovati Hrvatskom i Europom, bez problema) ili priča o HEP hidroelektranama odakle dolazi energija za punionice, oborila su sva očekivanja gledanosti u segmentu oglašavanja energetike i/ili električnih vozila.

 

REZULTATI:

 

    • Serija videa pregledana je 537.000 puta
    • Najgledaniji video, upravo je onaj koji objašnjava odakle dolazi energija za ELEN punionice – više od 200.000 pregleda
    • Više od 250 FB share-ova – za temu za koju čitatelji / gledatelji inače ne pokazuju interes
    • Klijent, HEP ELEN pozicioniran je kao predvodnik na tržištu energije koji prepoznaje svjetske trendove i pokreće razvoj novih proizvoda
Date
Mar 01 2017
Client
HEP
Category