GRAFIČKI DIZAJN LOGOTIPA : PROJEKT TASTE ŠIBENIK – KNIN COUNTY

Project Description

GRAFIČKIM DIZAJNOM DO LOGOTIPA KOJI „PRIČA PRIČU“

 

Logotip je jedno od osnovnih sredstava komunikacije s publikom. U procesu grafičkog dizajna logotipa vrlo je važno da „život“ logotipa ne prestaje samim dizajnom, već da se logotip percipira kao dugoročni element stvaranja vrijednosti identiteta brenda. Kako bi osigurali organski razvoj svijesti projekta, pri grafičkom dizajnu logotipa potrebno je imati na umu optimizaciju sadržaja za različite platforme i okolinu.

 

Prikaz grafičkog rješenja projekta u okolini

Prikaz grafičkog rješenja projekta u okolini

 

:logo s pričom

Izazov je bio predstaviti prirodne raznolikosti Šibensko-kninske županije i raznovrsnost namirnica koje su prehranile generacije tog područja, pod krunom projekta Taste Šibenik – Knin CountyImajući na umu povezivanje i promociju proizvođača ruralnih proizvoda, osmislili smo vizualni identitet projekta koji komunicira s publikom.

 

 

Prikaz optimiziranog logotipa na platnenoj vreći

Prikaz optimiziranog logotipa na platnenoj vreći

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

:IDEJA ZA GRAFIČKI DIZAJN LOGOTIPA

Ideja koja stoji iza grafičkog dizajna Taste Šibenik-Knin County logotipa počinje sa specifičnim položajem i geografijom županije. Uzeli smo u obzir snažan utjecaj mora, soli, ali i rijeke Krke na regiju, koja opskrbljuje vodom okolna područja. Tu međuovisnost prirode i reljefa prezentirali smo kroz geometrijske oblike – kruga.  No, u našem grozdu, bobice (krugovi) posebne su same po sebi, ali skupa prenose poruku zajedništva i bogatstva okusa.

 

Prikaz grafičkog rješenja na uredskom materijalu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

:BOJA I TIPOGRAFIJA KAO ASOCIJACIJE

Boje međusobno komuniciraju s reljefnim značajkama koje predstavljaju – zelenim plodnim područjima, krš, kamen i more. Njima smo predstavili simboliku sinergije zemlje i lokalnog stanovništva koja omogućuje proizvodnju gastronomskih i enoloških blaga.

Tipografijom otkrivamo rukopis starijih generacija regije, koje su podigle područje Šibensko-kninske županije rukama umornih od rada cijeli dan u polju.

Prikaz dizajna logotipa na brošuri projekta

Partneri projekta: MEDIAN kreativna rješenja, Cro Wine

Treba li vam pomoć u grafičkom dizajnu kreativnog logotipa? Obratite nam se na info@sekunde-digital.hr

Date
Jan 05 2020
Client
Taste Šibenik - Knin County
Category