Marketing vina – Žive vinske etikete

Zive vinske etikete - 19 Crimes FB

Marketing vina – Žive vinske etikete

Vinska etiketa jedan je od osnovnih komunikacijskih sredstava u marketingu vina. Brojne industrije okreću se novim tehnologijama, kako bi svojim korisnicima pružile bolje i jedinstveno iskustvo. VR tehnologija samo je jedan od video noviteta, gdje u virtualnoj stvarnosti korisnicima omogućavamo interkaciju kakvu nisu očekivali.

Kako bi uspješnije promovirali i privukli pozornost potencijalnih kupaca, vinarija Treasury Wine Estates, oživjela je etikete svojih vina pomoću VR tehnologije. Jedna od najvećih svjetskih vinarija omogućila je svojim kupcima da pomoću aplikacije na pametnim telefonima, jednostavnim prelaskom preko etikete ožive likove na njima.

Likovi na etiketama oživljavaju i pričaju priču o povijesti i nastanku vina koje se nalazi u boci. VR tehnologija pokazala se uspješnom i vrlo poticajnom za kupovinu njihovih vina pa su je nakon aplikacije na 19 Crimes liniju vina, odlučili upotrijebiti i za etikete drugih linija vina, poput The Gentlemen’s Collection, Matua, Lindeman’s Bin.

Medijski prostor kojeg su zauzeli svojim inovativnim korakom u dizajnu vinskih etiketa i poticanju interakcije s kupcima, nemjerljiv je. Samo su na YouTube-u osvanuli desetci video uradaka ljubitelja vina, koji su htjeli objaviti svoj doživljaj s ovim vinskim bocama.

10.000 ljudi samo je na Instagramu podjelilo svoje snimke, interakcije s etiketama. Ova količina sadržaja, pripremljena od samih konzumenata, cilj je svake marketinške aktivnosti. Konzumenti se na ovaj način, postali najbolji ambasadori vinarije.

 

Ideja se brzo proširila

Dobre ideje brzo se prošire, pa tako danas na svjetskim tržištima imamo nekoliko vinarija koje su oživjele svoje vinske etikete. Naravno, korištenje se proširilo i na druga alkoholna pića, ne samo vina.

Mi se svakako veselimo mogućnosti da se i na policama hrvatskih trgovina nađu etikete pomoću kojih ćemo na ovaj interaktivan i zabavan način, moći vidjeti vinograd, čuti više o vinu i možda odmah podjeliti naše iskustvo sa prijateljima. Svaki iskorak u komunikaciji, prema primjeru ove vinarije, višestruko se isplati.

Treba li vam pomoć u marketingu vina? Obratite nam se na info@sekunde-digital.hr